Rólunk

A kezdetek

A BALÁZS-DIÁK Kft. tulajdonosai több mint 18 éve foglalkoznak taneszközök fejlesztésével és értékesítésével. Az oktatási intézmények részére teljes körű, minőségi ellátást biztosítunk a bútortoktól a taneszközökig, a klasszikus pedagógiai segédeszközöktől a legújabb technikai vívmányokig.

A kezdetben családi vállalkozásként működő cég mára Magyarország egyik piacvezetőjévé nőtte ki magát az oktatási területen. Kihasználva a környező országok kedvező gazdasági lehetőségeit, 2007-ben Szlovákiában hozott létre a cég hasonló profilú, önállóan működő leányvállalatokat. A jövőre mutató tervek között szerepel egyéb európai országok értékesítési rendszerbe történő bekapcsolása is, hogy a különféle nemzetek tapasztalata és szaktudása egyesülhessen tevékenységünkben, az oktatási termékpiac színvonalának emelése érdekében.

2008 óta cégünk a portugál Clasus interaktív táblának a kizárólagos magyarországi viszonteladója.

Ezzel a lépéssel egy olyan kevésbé ismert, csúcsminőségű terméket bocsájthatunk az újításra vágyó tanár kollégák rendelkezésére, mely minden szempontból segítséget nyújt a pedagógusok munkájában, a tanulók motiválásában, a tanórák érdekesebbé tételében.

Az i-Doctum interaktív tanári programcsomag

A modern oktatástechnikai eszközök széles körű elterjedésével megnőtt a kereslet az elektronikus tananyagok iránt. Ennek a vevői igénynek a kielégítésére a cég 2007-ben nagyszabású fejlesztésbe kezdett.

i-Doctum márkanéven interaktív programcsomagot hozott létre, amely jelenleg 17 magyar nyelvű, felső tagozatos és gimnáziumi oktatásban használható, interaktív feladatokkal, animációkkal, grafikonokkal, esztétikus képanyaggal ellátott komplett tananyagot foglal magába. Az alsó tagozatosokról sem feledkeztünk meg: számukra további 5 darab speciális, kompetenciafejlesztő interaktív tananyagot dolgoztunk ki szövegértés-szövegalkotás, matematika és környezetismeret témakörben.  Egyes tananyagaink idegen nyelven is elérhetők, melyek ideális megoldást jelentenek a két tanítási nyelvű, nemzetiségi iskolák, osztályok számára.  2008-ban a Magyar Termék Nagydíj minősítő pályázaton az i-Doctum interaktív tananyag „elismert termék” minősítést kapott. 2009 márciusában a Parlamentben átvettük az Innovációs Nagydíj elismert terméke oklevelét. Az i-Doctum interaktív tananyagainkról bővebb tájékoztatást a www.idoctum.hu oldalon olvashat.

Több újdonságra is számíthatnak a pedagógusok a 2010-2011-es tanév 2. felében:  a Logovár speciális nevelési igényű gyermekek fejlesztésére is kiválóan alkalmas lesz. A nagyobbaknak szóló tananyagsorozat frissen megjelent darabjai a Fizika III. Elektromosságtan, illetve a Kémia sorozat III. része.

Tananyagainkhoz kapcsolódóan, illetve a tanár-diák-szülő háromszög korlátlan kommunikációjának megoldásáért fejlesztésre került az egyedülálló 3G Platform is, melyről bővebb információt a www.3gplatform.eu címen tájékozódhat.

Képzés

A kereskedelmi és kiadói tevékenységen túl a cég pedagógiai szolgáltatói munkát is végez. Akkreditált tanárképzés keretében az interaktív tábla és tananyag gyakorlati használatát, a szavazórendszerek órai felhasználását oktatja országos szinten. Módszertani útmutatókkal, pályázati tanácsadással segíti az oktatási intézmények munkáját. A képzésről érdeklődni lehet Nagy Kálmán oktatónál a 20/414-3663 begin_of_the_skype_highlighting            20/414-3663      end_of_the_skype_highlighting telefonszámon.

Minősítés, díjak

Cégünk 2002 óta ISO 9001 minőségirányítási és 2010 óta pedig 14001 szabvány szerinti környezetirányítási rendszerrel is rendelkezik. Saját kiadású eszközeink Magyar Termék Nagydíj, HunDidac arany, ezüst és bronz, Kossuth Szövetség, Magyar Minőség Háza, Magyar Minőségi eOktatás és Magyar Innováció díjban részesültek. 2009 decemberében átvettük a HunDidac Termék Nagydíját.

Nemzetközi díjaink: Comenius Edumedia Plakett oktatástechnológiai és Erasmus oktatási díj.  

2010 legcsillogóbb elismerése az i-Doctum interaktív tananyagainkkal kiérdemelt világdíj, a Worlddidac innovációs nagydíj, mely termékünket a világ legjobb minőségű, legmodernebb pedagógiai újításai élére emelte.

Magyar díjak:

Nemzetközi díjak:

 

 
©2010 - 2017 Balázs-Diák Kft. Minden jog fenntartva.